Η Εταιρεία μας

Λίγα λόγια για εμάς

Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία ΦΥΤΩΡΙΑ-ΨΥΧΟΓΙΟΣ ιδρύθηκε το 1955 από τον παππού Γεώργιο Παναγιώταρο σε μία προσπάθεια να αναπτύξει τις φυτωριακές μονάδες στην περιοχή του Ξυλοκάστρου. Το 1965 η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον Ηλία Ψυχογιό, και τέλος το 2007 η εταιρεία ήρθε στον υιό Παναγιώτη Ψυχογιό. Η εταιρεία από το 1999 δραστηριοποιείται και στις εξαγωγές φυτωρίων της παραγωγής μας.

Όλα μας τα είδη ελιάς είναι σε υποκείμενο Αγριελιά και τα εσπεριδοειδή προϊόντα είναι σε υποκείμενο Νεραντζιάς, τα οποία όλα συνοδεύονται από φυτο-υγειονομικό διαβατήριο.

Σκοπός της επιχείρησης είναι η σωστή και υπεύθυνη παραγωγή φυτικού υλικού με φυσικές συνθήκες, ξεκινώντας από τον άγριο σπόρο και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο πωλήσεων. Πραγματοποιούνται συνεχή έλεγχοι από το γεωπόνο της επιχείρησης μας και από τους κρατικούς γεωπόνους, οι οποίοι εκχωρούν τα πιστοποιητικά φυτο-υγείας του κάθε δενδρύλλιου, αφού πρώτα σταλούν δείγματα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Η εγκατάσταση της ιδιόκτητης φυτωριακής μονάδας βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, Πατρών 41, και αποτελείται από 15.000τ.μ. με συνεχή αυξητική τάση, όπου καλλιεργούνται φυτώρια ελιάς, εσπεριδοειδών, και ξυλώδη. Η εταιρεία διαθέτει δικά της μέσα μεταφοράς και γίνονται διανομές σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράγουμε, ύστερα από παραγγελία για λιανική και χονδρική πώληση, διάφορα είδη ελιάς και εσπεριδοειδών για να καλύψουμε τις ποσοτικές ανάγκες της επιχείρησης σας.

Προδιαγραφές Δενδρυλλίων Ελιάς

• Στο φυτώριό μας διακινούμε δενδρύλλια ελιάς αποκλειστικά δικής μας παραγωγής και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε εμπορεία δενδρυλλίων από άλλα φυτώρια.

• Η μέθοδος πολλαπλασιασμού που χρησιμοποιούμε είναι από πυρήνα καρπών αγριελιάς, δηλαδή η πιο ανεκτική μέθοδος αφού αναπτύσσουν πλούσιο ριζικό σύστημα, αντιμετωπίζουν τις δύσκολες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες όταν εγκατασταθούν στο χωράφι, καθώς και τους δυσμενείς παράγοντες (π.χ. τα άλατα, η κακή αποστράγγιση), ενώ ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ιώσεις, σε νηματώδεις ή μυκητολογικές ασθένειες.

• Όλα τα δενδρύλλια ελιάς που παράγουμε αναπτύσσονται πάνω σε γλάστρες και σακούλες. Επίσης όλα μας τα δενδρύλλια είναι δεμένα και υποστυλωμένα σε ειδικά καλαμάκια bamboo.

• Όλα τα μονοετή δενδρύλλια έχουν περίμετρο κορμού 7 – 11 χιλ. και ύψος 1.20 – 1.40εκ., ενώ τα διετή δέντρα έχουν περίμετρο κορμού 11 – 14 χιλ. και ύχος 1.40 – 1.70εκ.. Τέλος, τα 3ετή δέντρα, έχουν περίμεντρο κορμού 14 – 20 ιλ., και ύψος 1.70 – 2.20εκ.

Η Ιστορία της Εταιρείας

Η Πρότυπη Φυτωριακή Μονάδα μας έχει βραβευθεί στο παρελθόν από το Υπουργείο Γεωργιας για την ποιότητα των καλλιεργιών μας. Το βραβείο αυτό απονεμηθηκε στην 1η Γεωργοεκπαιδευτικήν Έκθεσιν για τα καλύτερα εκθέματα διαφόρων Δενδρυλίων. Συνεχίζουμε την παράδοση μας μέχρι και σήμερα για την καλύτερη ποιότητα φυτωριών στην Ελληνικη Αγορά.

Ικανοτητές μας

100%
Αξιοπιστία
100%
Ποιότητα
100%
Ανταπόκριση

Συσκευασία & Αποστολή

Συσκευασία & Αποστολή

Όλα τα δενδρύλλια σε γλάστρες ή σακούλες συσκευάζονται σε ειδικές ξύλινες παλέτες. Η συσκευασία και η μεταφορά των δενδρυλλίων από το φυτώριο μας μέχρι και τα πρακτορεία στην Αθήνα πραγματοποιείται με ευθύνη και επιβάρυνση δική μας. Η μεταφορά των δενδρυλλίων από τα πρακτορεία μεταφορών της Αθήνας μέχρι και το τελικό προορισμό βαρύνει τον αγοραστή. Οι παραδόσεις δενδρυλλίων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται μέσω πρακτορείων της επιλογής του αγοραστή στην Αθήνα.